Make your own free website on Tripod.com

CHEBI-DEMOTEAMS

Bas van de Ven

DEMONSTRATIES
VETERANEN TEAM

Click for Dutch version
Nederlandse versie

bas0.jpg

  Name:                        Bas van de Ven   

  Birthdate:                   09  september 1983

  Residence               Helvoirt

  Education/work:        Computer Science

                                               (TU/e)

 

  Gradation                Black Belt

1st Dan:           14 November 2004

  Title:                         Jokyonim

  Trains since            September 1999

  Favourite part:          Sword

ˇ    Waarom ben je met hapkido begonnen?

Toen ik nog op het Maurick College zat had ik vaak last van hoofdpijn door stress op school. Ik ben toen uiteindelijk bij de dokter terecht gekomen, die mij heeft verteld dat mijn spieren te gespannen zijn. Hij vertelde daarbij dat meer bewegen en sporten de beste mogelijkheid is om daar vanaf te komen.

Aangezien ik niet zoveel van sport wist, maar wel dat mijn leraar Frans / Levensbeschouwing (Dhr. E. Iglesias López) een zelfverdedigingsport beoefende ben ik bij hem langs geweest om te vragen om ook een keer te komen trainen.

 

ˇ    Wat heb je er allemaal voor moeten doen om zo ver te komen?

Volharden en niet opgeven als een techniek of oefening niet lukt. Het is heel gemakkelijk om met een oefening te stoppen als dat niet meteen lukt, maar het vereist veel van jezelf die dingen te blijven herhalen totdat uiteindelijk wel gaat.

 

ˇ    Heb je er wel eens over gedacht te stoppen? Waarom ben je gebleven?

Zoals ik bij de eerste vraag als zei ben ik begonnen met Hapkido om mijn spieren beter te kunnen ontspannen. Ik was dus aanvankelijk van plan om te blijven totdat ik staat zou zijn om die spanning zelf te kunnen beheersen. Ik had eigenlijk verwacht dat ik de sport hooguit een jaar vol zou houden, maar ik heb het voornamelijk aan mijn hoofdleraar en mijn voormalig partner Paul van de Zanden te danken dat ik toch ben doorgegaan. Ik kon goed met hen overweg en dat heeft mij gemotiveerd om te blijven. Het was dan ook vervelend toen Paul noodgedwongen moest stoppen omdat hij letsel had aan zijn knie.

 

ˇ    Welke doelen wil je in de nabije toekomst realiseren? Wat zijn je ambities?

Op het moment heb ik niet zo zeer een specifiek doel voor ogen. Ik probeer tijdens de lessen zogoed mogelijk mee te draaien en andere mensen vooruit te helpen als die ergens vast lopen.

 

ˇ    Wat vind je het makkelijkst en wat het moeilijkst binnen Sportschool Chebi? En waarom?

Het helpen van andere hapkidoka’s tijdens de les gaat over het algemeen goed af. Het is me meer dan eens voorgekomen dat mensen me na de les nog bedanken voor de uitleg, dus door die feedback weet ik dat ik dan goed gehandeld heb.

Het moeilijkste onderdeel voor mij is sparren, dit aangezien dit onderdeel mij totaal niet ligt. Het is iets waar ik aan zou moeten werken alleen het komt er meestal niet van. Ik denk dat dat ook komt omdat sparren een onderdeel is dat niet zo makkelijk alleen kunt oefenen aangezien je er een opponent voor nodig hebt.

 

ˇ    Welke taken heb je binnen de Sportschool?

Assistent-trainer. Aangezien ik in Eindhoven op school zit probeer ik zo vaak mogelijk ook in Eindhoven mee te helpen met de les.

bas1.jpg

bas2.jpg

bas3.jpg

Behaalde titels:

 

Nationale Titels:

2002:   1ste Ho Shin Sul*

2003:   1ste Hankido

2003:   2de Hankido*

2006:   1ste Hapkido*

2007:   1ste Hankido,   1ste Hapkido*,   1ste Hapkido*,   1ste All-Style*

 

 

* : als partner aangevallen

 


HAPKIDO - HANKIDO - HANKUMDO
kwanjangnim: E. Iglesias López (5th dan)
0031(0)73-6564717